Usein kysyttyä

PERÄKÄRRYN KÄYTTÖ

Minkä ajokortin tarvitsen peräkärryn kuljettamiseksi?

Peräkärryn kuljettamisajo-oikeus vaihtelee vetoauton, perävaunumallin ja niiden yhdistelmän mukaan. B-luokan ajokortti riittää, jos peräkärryn paino on alle 750 kiloa tai vetoauton ja perävaunun yhteenlaskettu kokonaismassa on alle 3 500 kiloa. Peräkärry ei saa painaa vetoautoa enemmän. Mikäli kuorma on edellä mainittuja massoja painavampi, varmista Ajovarman sivulta tarvitsemasi ajokortti.

Kuinka suurta kuormaa voin kuljettaa peräkärryllä?

Peräkärryn suurin sallittu kantavuus vaihtelee mallin mukaan. Peräkärryjemme suurimman sallitun kantavuuden löydät mallien Vuokrattavat vaunut –osiosta. Älä koskaan ylitä peräkärryn suurinta sallittua kuormaa!

Kuinka suurta peräkärryä voin vetää omalla autollani?

Löydät suurimman sallitun kytkentämassan oman autosi rekisteriotteesta. Kytkentämassa on vetoauton perävaunun todellinen paino, eli vaunun oma paino sekä kuorman paino yhteensä. Muista tarkistaa ja noudattaa suurinta sallittua kytkentämassaa aina autokohtaisesti.

Kuinka kuormaan peräkärryn turvallisesti?

Kun kuormaat peräkärryä, varmista ettei kuorma voi

  • vaarantaa henkilöitä
  • pudota peräkärrystä
  • vahingoittaa omaisuutta
  • laahata maata
  • pölytä häiriten muuta liikennettä eikä
  • aiheuttaa muuta haittaa.

Sido kaikki irtotavara tiukasti kiinni, ja peitä mahdollisesti pölyävä kuorma. Kuormaa peräkärry siten, ettei sen vetoaisaan synny nostetta. Noste saattaa kohottaa auton takaosaa ylöspäin aiheuttaen heijausliikkeen. Sen johdosta voit menettää yhdistelmän hallinnan, ja vaarantaa liikenteen.

Varmista myös, ettei kuorma tule peräkärryn sivuilta yli. Kuorma saa ylittää perävaunun takareunan kahdella metrillä. Jos kuormasi ylittää peräkärryn takareunan yli metrillä, merkitse se punaisella tai punakeltaisella merkkilipulla tai pimeän ja hämärän aikaan punaisella valolla.

 

OSTAMINEN JA MAKSAMINEN

Voinko ostaa vuokraavaunu.fi:n vuokrattavia peräkärryjä?

Löydät myytävien peräkärryjen valikoimamme täältä. Emme ensisijaisesti myy vuokrattavia kärryjä. Mikäli myyntivalikoimastamme ei kuitenkaan löydy tarpeisiisi sopivaa, ota yhteyttä niin etsitään yhdessä ratkaisu.

Kuinka maksan vuokraukseni?

Maksat vuokrauksen noutaessasi peräkärryn sovitusta vuokrauspisteestä. Meillä käy käteinen ja useimmat pankki- sekä luottokortit.

 

ONGELMA- JA VAHINKOTILANTEET

Mitä teen, jos peräkärryn kanssa tapahtuu onnettomuus?

Ota tarvittaessa yhteys yleiseen hätänumeroon, ja seuraa sieltä saamiasi ohjeita. Ilmoita sattuneesta onnettomuudesta myös peräkärryvuokranantajallesi ja sovi hänen kanssaan jatkotoimenpiteistä.

Mitä teen jos peräkärryn kanssa on ongelmia?

Mikäli peräkärryn kanssa ilmenee ongelmia, ota yhteyttä välittömästi vuokranantajaasi.

 

VAKUUTUS

Onko peräkärryt vakuutettu?

Kaikilla vuokraamillamme peräkärryillä on liikennevakuutus. Vahingon sattuessa, asiakkaan omavastuu on 500 euroa.

 

ULKOMAANMATKA

Saanko ajaa vuokratun peräkärryn kanssa ulkomaille?

Sovi aina erikseen vuokranantajasi kanssa mahdollisista ulkomaanmatkoista.